söndag 12 augusti 2012

Et dukkehjem - helrenoveringen

Paret Nora och Torvald Helmer behövde lite hjälp med att renovera om sitt hus, och jag menar who you gonna call om inte mig och Klara!

(Det blev lite Alice i underlandet-feeling att se scener som dessa utspela sig framför ens ögon.) Här tejpar Klara skydd för golvet i badrummet.

Händiga pappan har hjälpt till och målat om väggarna i badrummet vita.

Händiga mamman hjälpte till att kakla det fina blåa kaklet och installera vvs. Kaklet är handgjort i Italien för att få en lite mer organisk känsla, mhm!

 Såhär såg badrumskaklet ut innan, kan tilläggas. Bleh.

Matsalsstolarna fick sig en ordentlig omgång också. Dock missade vi att ta en "före"-bild, men stolsdynorna var helt ljusröda så ni kan nog tänka er hur det såg ut. 

Detaljbild på stolarna.

Sängen hade ett fruktansvärt fult rosablommigt lakanset..

.. så tygtrollkarlen Klara trixade lite och gjorde såhär fint!

Även om vi jobbade stenhårt (med paus för att gå ut och titta på meteorskurarna!) så har vi mycket kvar på listan över saker att göra - och detta kommer dyka upp här på bloggen om, eh ja.. Om ni är intresserade. Är ni det? Och har ni några synpunkter på hur man skulle kunna hjälpa Nora och Torvald till ett snyggare hem?
SKRIV.

3 kommentarer:

  1. De måste få ett husdjur! Fast det kanske inte är vårt område. Men vi kan slänga in det som bonus! När renoveringen är färdig! Välkomna-till-ert-nya-hus-bonus (och här får ni en hundvalp på köpet)! Och kan vi inte bygga på en balkong någonstans?

    SvaraRadera
  2. detta är så fantastiskt!!!

    SvaraRadera